Νέα

Eurovision 2023 : Οι τρεις φιναλίστ για τη συμμετοχή της Ελλάδας

today20/01/2023 1

Φόντο
share close

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023.

Τρία τραγούδια περνούν, πλέον, στην τελική φάση της διαδικασίας επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε από την ψηφοφορία της 70μελούς Επιτροπής Κοινού και την αντίστοιχη αξιολόγηση από την Επιτροπή της ΕΡΤ των πέντε δημοφιλέστερων τραγουδιών που επέλεξαν οι πολίτες.

Τα τρία τραγούδια που προκρίνονται στην τελική φάση είναι το «What They Say» από τον Βίκτορα Βερνίκο, το «Liar» από τη Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» από τη Μαρία Μαραγκού και την Αντωνία Καούρη.

Από χθες, τόσο οι εν λόγω καλλιτέχνες όσο και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους (concept) για την εν γένει παρουσία τους στον διαγωνισμό, οι οποίες θα ληφθούν, όπως την τελευταία διετία, υπόψη της Επιτροπής της ΕΡΤ πριν αυτή προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της.

Η επταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η κλήρωση η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμού με τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου για λογαριασμό της Ουκρανίας, θα διεξαχθεί στο Liverpool Arena στις 9, 11 και 13 Μαΐου.

Πηγή:hitchannel

Συντάχθηκε από: Giorgos Velintsiais


Προηγούμενο Άρθρο

Νέα

«Τι Θα Κάνεις Τώρα»: Ο Σάκης Αρσενίου επιστρέφει με νέο τραγούδι και μίλησε γι’ αυτό στα Πρωινά Καρντάσια!

Νέο τραγούδι από τον Σάκη Αρσενίου. Ο Σάκης Αρσενίου κάνει μία δυναμική δισκογραφική επιστροφή και μας προσφέρει το νέο τραγούδι του με τίτλο «Τι Θα Κάνεις Τώρα», που κυκλοφορεί μαζί με το δικό του music video. O Σάκης Αρσενίου μίλησε σημέρα το πρωί στα Πρωινά Καρντάσια και στον Τρανζίστορ100.3 για το νέο του τραγούδι και όχι μόνο! Το «Τι Θα Κάνεις Τώρα» είναι ένα δυναμικό τσιφτετέλι που, με τη γνήσια λαϊκή […]

today19/01/2023


0%