Νέα

Eurovision 2024: Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Πρώτο Ημιτελικό – Η Κύπρος στον τελικό

today08/05/2024

Φόντο
share close

Η Κύπρος προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision 2024 – Τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε στο Μάλμε της Σουηδίας με τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Malin Åkerman και η παρουσιάστρια Petra Mede παρουσιάζουν από κοινού τους δύο Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Malmö Arena στις 7, 9 και 11 Μαΐου.

Στον Πρώτο Ημιτελικό συμμετείχαν 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, με εκπρόσωπο τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar», η οποία εμφανίστηκε στην πρώτη θέση της βραδιάς.

Στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2024 διαγωνίστηκαν με σειρά εμφάνισης οι με σειρά εμφάνισης οι Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.

Στην έναρξη της βραδιάς, η Ελένη Φουρέιρα, ο Eric Saade και η Chanel παρουσίασαν το act «United By Music», ενώ στα interval acts εμφανίστηκαν ο Σουηδός Benjamin Ingrosso και εμβληματικός Ιρλανδός Johnny Logan, ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Στον Πρώτο Ημιτελικό εμφανίστηκαν και ψήφισαν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις «Big Five» χώρες του διαγωνισμού, καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον Τελικό.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν από τον Πρώτο Ημιτελικό στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 αποφασίστηκαν αποκλειστικά από τις ψήφους του κοινού.

Οι εθνικές κριτικές επιτροπές κάθε συμμετέχουσας χώρας ψηφίζουν μόνο στον τελικό, αποτελώντας σχεδόν το 50% του τελικού αποτελέσματος με λίγο πάνω από το 50% να προέρχεται από τις ψήφους του κοινού.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Πρώτο Ημιτελικό

Ακολουθούν οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision με τυχαία σειρά ανακοίνωσης.

• Σερβία / TEYA DORA – «RAMONDA»
• Πορτογαλία / iolanda – «Grito»
• Σλοβενία / Raiven – «Veronika»
• Ουκρανία / alyona alyona & Jerry Heil – «Teresa & Maria»
• Λιθουανία / Silvester Belt – «Luktelk»
• Φινλανδία / Windows95man – «No Rules!»
• Κύπρος / Silia Kapsis – «Liar»
• Κροατία / Baby Lasagna – «Rim Tim Tagi Dim»
• Ιρλανδία / Bambie Thug – «Doomsday Blue»
• Λουξεμβούργο / TALI – «Fighter»

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται στο Μάλμε της Σουηδίας  την Πέμπτη 9 Μαΐου με τον Δεύτερο Ημιτελικό και τη συμμετοχή της Ελλάδας με εκπρόσωπο τη Μαρίνα Σάττι και το Σάββατο 11 Μαΐου με τον Μεγάλο Τελικό.

 

Πηγή:postmelody.gr

Συντάχθηκε από: Giorgos Velintsiais


Προηγούμενο Άρθρο

Νέα

Ελένη Φουρέιρα: η λαμπερή απονομή για το διαμαντένιο album «Poli_Ploki»

Με μία μεγάλη και λαμπερή γιορτή, γεμάτη εκπλήξεις και πλήθος κόσμου, η κορυφαία pop star Ελένη Φουρέιρα και η Panik Records γιόρτασαν τη νέα τεράστια επιτυχία τους, τις διαμαντένιες πωλήσεις του album «Poli_Ploki». To «Poli_Ploki» έγινε διαμαντένιο μετρώντας πάνω από 128 εκατομμύρια digital streams και περισσότερα από 150 εκατομμύρια YouTube views, ενώ τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από το κοινό και έγιναν viral στα social media. Με αυτή τη διάκριση, η Ελένη Φουρέιρα, που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας με τα […]

today29/04/2024


0%