Νέα

«Κάπου Θα Βγάλει»: Η Ευρυδίκη υψώνει φωνή ενάντια στην αδικία

today28/03/2024

Φόντο
share close

Η Ευρυδίκη δίνει φωνή σε μία εσωτερική κραυγή.

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται μαζί μας το «Κάπου Θα Βγάλει», ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της, «Ένας Άνθρωπος Απλός», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2023, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η συνάντηση της Ευρυδίκης με τον Θάνο Παπανικολάου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική του «Κάπου Θα Βγάλει», μας χαρίζει ένα σπουδαίο τραγούδι.

Το «Κάπου Θα Βγάλει» είναι μία εσωτερική κραυγή απέναντι στη διαχρονική κοινωνικοπολιτική κατάσταση που αφήνει τον άνθρωπο απροστάτευτο από τις διακρίσεις και την καταπίεση.

Φως και σκοτάδι, μία αέναη μάχη. Οι άνθρωποι γύρω μας, γίνονται καθρέφτες του εαυτού μας κι αντικατοπτρίζουν το μέσα μας.

Οι σχέσεις, οι θεσμοί, το περιβάλλον, οι πολιτικοί, η εξουσία, οι κρίσεις, ο ανθρώπινος νόμος και οι ηθικοί κανόνες μιας κοινωνίας «εγκλωβισμένης» σε κουτιά.

Εικονικές «δίκες» για απονομή δικαιοσύνης, ενώ «ένας δρόμος που κοιτάει προς το φως» θα λειτουργεί παντοτινά ως αιώνια ασπίδα.

Μέσα από το τραγούδι της «Κάπου Θα Βγάλει», η Ευρυδίκη υψώνει φωνή ενάντια στις δυνάμεις που καταπιέζουν τον άνθρωπο. Η μουσική, μελωδική και ατμοσφαιρική, αγκαλιάζει τους στίχους, δημιουργώντας ένα ονειρικό τοπίο όπου η ελπίδα παλεύει με την αδικία.

Ο Θάνος Παπανικολάου σκιαγραφεί με δεξιοτεχνία, μέσα από μεταφορές και συμβολισμούς, καίρια ζητήματα της κοινωνίας μας, όπως οι διακρίσεις, η καταπίεση και η έλλειψη δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η Ευρυδίκη συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις της.

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των εξαιρετικά επιτυχημένων παραστάσεών της με τους ΜΠΛΕ στον «Σταυρό του Νότου Plus» και την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζει το επόμενο βήμα της.

Η Ευρυδίκη επιστρέφει στη σκηνή του «Half Note Jazz Club», με την ιδιαίτερη παράσταση «La Bohème», που ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τους φίλους του γαλλόφωνου τραγουδιού, από την Παρασκευή 19 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου.

Το single «Κάπου Θα Βγάλει» και το άλμπουμ «Ένας Άνθρωπος Απλός» της Ευρυδίκης κυκλοφορούν από την Panik Oxygen.

 

Πηγή:postmelody.gr

Συντάχθηκε από: Giorgos Velintsiais


Προηγούμενο Άρθρο

Νέα

Eurovision 2024: Πλατινένιο το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι – Μία ανάσα πριν από την πεντάδα

Το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι συνεχίζει να είναι το απόλυτο μουσικό θέμα συζήτησης – Τα αισιόδοξα προγνωστικά για την Eurovision Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του, το πολυσυζητημένο τραγούδι «Zari» (Ζάρι) με το οποίο θα εκπροσωπήσει η Μαρίνα Σάττι την Ελλάδα στην Eurovision 2024, έχει γίνει πλατινένιο στην Ελλάδα. Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει με το «Zari» την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024. Το […]

today27/03/2024


0%